Spoštovani starši,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je v petek pozno popoldne seznanilo z okrožnico v zvezi s postopnim odprtjem vrtcev od 18. 5. 2020 dalje. Tako vas obveščamo, da s tem datumom pričnemo z opravljanjem dejavnosti tudi v vrtcu HOČE in v vrtcu ROGOZA.

Odpiranje vrtca prinaša številne koristi, tako otrokom kot zaposlenim staršem, vendar pa to pomeni tudi večje tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2. Temu ustrezno se odločajte za ponovno vključitev otroka v vrtec, predvsem pa skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oziroma osebe, ki so jim otroci blizu.

Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni ostanejo doma. Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odprtju (Priloga 1). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. V teh primerih vas pozivamo, da se posvetujete z zdravnikom – specialistom pediatrije ali specialistom splošne oz. družinske medicine.

Obveščamo vas, da zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ne bodo mogli vrniti na delo, kar bo lahko vplivalo na organizacijo dela.

Prosimo vas, da zaradi organizacije dela in prostora najkasneje do torka, 12. 5. 2020 do 12.00 ure, preko e-pošte:  vrtec.hoce@os-hoce.si  ali po telefonu 02 616 53 16 (v ponedeljek in torek od 7.00 do 12.00 ure), sporočite ali boste otroka vključili v vrtec in sporočite še uro prihoda in odhoda.

Prosimo, da sporočite tudi tisti, ki otroka v vrtec še ne boste vključili.

Z dnem, ko boste vključili otroka v vrtec, se začne obračunavati plačilo oskrbnine. Tisti, ki se za vključitev otroka v vrtec še ne boste odločili, ste plačevanja oskrbnine oproščeni.

Ko bomo pridobili vse podatke, vas bomo obvestili o možnostih oblikovanja skupin in potencialnega števila vključenih otrok v posamezno skupino. Upamo, da bomo lahko upoštevali priporočila NIJZ in oblikovali skupine v prvem starostnem obdobju po 8 otrok in v drugem starostnem obdobju po 10 otrok.

Vsi, ki boste otroka vključili v vrtec, morate NUJNO izpolniti še izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec (Priloga 2), s katero potrjujete, da je otrok zdrav in jo prinesete vzgojiteljici zjutraj ob prvem prihodu otroka v vrtec (če imate s tiskanjem izjave težave, se obrnite na nas, da vam že natisnjeno izjavo pošljemo po pošti).

Iskreno se vam zahvaljujemo za vašo potrpežljivost. Prosimo za razumevanje ter dobro sodelovanje še naprej.

V želji, da ostanete zdravi vas lepo pozdravljamo.

 

Hoče,  10. 5. 2020                                                                 ravnatelj Alojz Velički in sodelavci

 

Priloga 1: Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec

Priloga 2: Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke

(Skupno 1.028 obiskov, današnjih obiskov 1)