Spoštovani starši!

Seznanjamo vas s protokolom ponovne vključitve vašega otroka ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19, v vrtec HOČE in v vrtec ROGOZA od 18. 5.2020 dalje

Starši, ki ste prijavili svojega otroka, ob prihodu v vrtec s seboj prinesete podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec, ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

Brez te izjave otroka žal ne bomo smeli sprejeti.

Skupine: POLŽKI, ŽABICE, RAČKE, COFKI in MEHURČKI

Starši, ki pripeljete otroka v vrtec imejte zaščitno masko in si pri vhodu razkužite roke. V garderobo skupin vstopajte posamično. Če je v garderobi pred vami že nekdo, počakajte da odda otroka, zapusti garderobo in šele potem vstopite. Otroka slečete in preobujete v copate. Oblačila pospravite v omarico čevlje pa na svoje mesto. Pred predajo otroka vzgojiteljici, mu v garderobi s toplo vodo in milom umijete roke. Ko predate otroka zapustite vrtec. Enaka pravila veljajo, ko pridete po otroka v vrtec.

Skupine: VEVERIČKE, NAVIHANCI, RAZISKOVALCI IN USTVARJALCI

 • Starši, ki pripeljete otroka v vrtec imejte zaščitno masko in si pri vhodu razkužite roke. V garderobo skupin vstopajte posamično oz. glede na velikost prostora držite ustrezno varno razdaljo 1,5 do 2m. Če je v garderobi že ustrezno število staršev, počakajte, da oddajo otroka, zapustijo garderobo in šele potem vstopite. Otroka slečete in preobujete v copate. Oblačila pospravite v omarico ali v vrečko, čevlje pa na svoje mesto. Ko predate otroka vzgojiteljici vzdržujte primerno razdaljo (1,5m – 2m), ona ga napoti v umivalnico, kjer si s toplo vodo in milom umije roke. Najmlajšim pomaga vzgojiteljica. Po predaji zapustite vrtec.

Enaka pravila veljajo, ko pridete po otroka v vrtec.

Skupine: ČEBELICE, MEDVEDKI, ZAJČKI, SRNICE, MUCE in PIKAPOLONICE

Starši, ki pripeljete otroka v vrtec imejte zaščitno masko in si pri vhodu razkužite roke. V garderobo skupin vstopajte posamično oz. glede na velikost prostora držite ustrezno varno razdaljo 1,5 do 2m. Če je v garderobi ustrezno število staršev, počakajte, da oddajo otroka, zapustijo garderobo in šele potem vstopite. Otroka slečete in preobujete v copate. Oblačila pospravite v omarico ali v vrečko, čevlje pa na svoje mesto. Pred predajo otroka vzgojiteljici, ga napotite v umivalnico, kjer si s toplo vodo in milom umije roke. Ko predate otroka vzgojiteljici vzdržujte primerno razdaljo 1,5 do 2m in zapustite vrtec. Enaka pravila veljajo, ko pridete po otroka v vrtec.

Ostala priporočila:

 • V kolikor prinašate pleničke, čistilne robčke, naj bodo le ti označeni z imenom vašega otroka.
 • Otroci v vrtec ne prinašajo igrač.
 • Dude, ninice so dovoljene izjemoma. Pospravljene so v omarici otroka v plastični vrečki in ju bo strokovna delavka dala otroku v času počitka.
 • Rezervna oblačila prinesite s seboj kot običajno.
 • Svetujemo, naj pripelje in odpelje otroka v vrtec samo ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
 • Komunikacija s starši bo potekala preko telefona, e-pošte, pisnih sporočil na vhodnih vratih in spletne strani vrtca.
 • Posebej pozorni bomo na čustvene stiske otrok. Zelo se bomo potrudili, da bo ponovni začetek za vaše otroke lep dogodek.
 • Otroci so praviloma razporejeni v matične skupine. Starše otrok , ki smo jih morali razporediti v drugo skupino, bomo o tem obvestili.
 • Zunanja igrala so v uporabi v skladu z navodili NIJZ.
 • V vrtec lahko pripeljete le zdravega otroka.

 

Če zboli otrok z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal, ga bomo odpeljali v izolacijski prostor, kjer bo z vzgojiteljico počakal na prihod staršev.

Če je pri otroku nato potrjena okužba COVID-19, starši o tem obvestite vrtec. Vrtec o tem obvesti NIJZ, ki vodi epidemiološko preiskavo.

Veselimo se ponovnega začetka, saj skupaj zmoremo veliko.

Pripravila:

Pomočnica ravnatelja:                                                                               Ravnatelj:

Marija Trpin                                                                                              Alojz Velički

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)