V petek, 16.11.2018 je bil v našem vrtcu prav poseben dan. Imeli smo tradicionalni slovenski zajtrk. Otroci so si pripravili čudovite pogrinjke in jedli lokalno pridelano hrano. Kruh so spekli na kmetiji Lešnik, med je podaril čebelar Janez Brvar, maslo smo dobili iz kmetije Hecl, mleko pa iz kmetije Frešer.  Prav to, da so bile vse sestavine zajtrka iz našega okoliša in obenem rezultat trdega dela lokalnih pridelovalcev, je bistvenega pomena.

Po zajtrku so nas obiskali gospod župan Marko Soršak, gospod ravnatelj Alojz Velički, predstavnik krajevne skupnosti Uroš Blažič, predsednik čebelarskega društva Miran Pregel, ter čebelarja gospod in gospa Brvar. Pri njiju smo na obisku večkrat letno, saj se nam zdi doživljanje in spoznavanje dela čebelarja in pomena čebel za otroke zelo pomembno in v pristnem okolju najboljše.

Vse skupine smo se zbrale v telovadnici, kjer smo gostom najprej ob kitari zapeli pesem Jesenski raj. Nato se je vsaka skupina predstavila s svojo pesmico: RAZISKOVALCI s Pleza, pleza, COFKI s Kuža pazi, USTVARJALCI s Čebelico in MEHURČKI z deklamacijo Jabolko. Sledil je skupni ples ČEBELICE pod vodstvom vzgojiteljice Anite Gajer, kjer pa so tudi naši najmlajši NAVIHANCI pokazali svoje gibe. Na koncu smo objeti okoli ramen zapeli še znano Slakovo vižo Čebelice. Naši gostje so v spomin na naše druženje z nami prejeli čebelice iz odpadnega materiala, ki so nastale izpod rok otrok iz skupine Ustvarjalcev. Po druženju v telovadnici smo vsi odšli v svoje igralnice, kjer nas je že čakal material za likovne delavnice. Trgali, slikali, barvali in lepili smo sadje, čebelice in ustvarjali čebelji let. Kar smo ustvarili smo tudi razstavili. Tako nam izdelki še zdaj krasijo vrtec in budijo lepe spomine.

Dan je tako minil v prijetnem, doživetem in ustvarjalnem vzdušju.

 

Fotografije arhiv vrtca Sonček                                   Zapisala: Nikolina Lonec

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)