SETCOM – PODPORNA OKOLJA ZA SPODBUJANJE PREČNIH KOMPETENC V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

                                               

 

V vrtcu Hoče – Rogoza smo se priključili mednarodnemu projektu, ki je sofinanciran iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014 – 2021 in pripadajoče slovenske udeležbe.

Osredotočili se bomo na razvijanje dveh sklopov kompetenc spretnosti, in sicer razvijanje socialno in emocionalnih kompetenc ter razvijanje pismenosti na področju umetne inteligence. Specifični cilji projekta SETCOM pa so: razvijanje socialnih in emocionalnih kompetenc, razvijanje pismenosti na področju umetne inteligence in vzpostavitev trajnostno usmerjenega kompetenčnega centra.

Namen projekta je usmerjen k spodbujanju institucionalnega sodelovanja na vseh ravneh formalnega in neformalnega izobraževanja s poudarkom na spretnostih in kompetencah za delo in življenje v 21. stoletju. Projekt traja dve leti. V projektu sodelujemo po vertikali in tudi s skupnostjo, in sicer z Univerzo v Mariboru, Mestno občino Maribor, Zvezo prijateljev mladine Maribor, Andragoškim zavodom Maribor, Osnovno šolo Draga Kobala Maribor in Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor . 

Več o projektu najdete na uradni strani projekta Univerze v Mariboru.

https://pef.um.si/raziskovanje-in-umetnost/mednarodni-projekti/setcom/

(Visited 92 times, 1 visits today)
Dostopnost